
Ο καρπός της φράπας είναι ελαφρά πεπλατυσμένος, πολύ μεγάλου μεγέθους (έως και πάνω από 1 κιλό ανά καρπό), χρώματος κίτρινου με πλούσιο άρωμα, λίγα σπέρματα και ευχάριστη γεύση.
Ο φλοιός της έχει μέτριο πάχος και λεία επιφάνεια.
Κατάλληλος για νωπή κατανάλωση και μεταποίηση.
Χρησιμοποιείται ευρέως στην ζαχαροπλαστική για την δημιουργία γλυκών.
Δένδρο ζωηρό, ορθόκλαδο με μαλακό ξύλο και μεγάλα βαθυπράσινα, γυαλιστερά φύλλα.
Είναι πολύ ευαίσθητο στο ψύχος και στους ισχυρούς ανέμους.
Ευδοκιμεί καλύτερα σε ηλιόλουστες θέσεις και θερμές περιοχές.
Προτιμά έδαφος ελαφρύ, βαθύ, γόνιμο και με καλή στράγγιση.
Απαιτεί πολλά πλούσια καλοκαιρινά ποτίσματα εφόσον επιθυμούμε υψηλή παραγωγή.
Το κλάδεμά του συνίσταται να γίνεται την άνοιξη μετά το πέρας των παγετών και να είναι πολύ ελαφρύ.
Η περίοδος ωρίμανσης του καρπού είναι τον Δεκέμβριο και διατηρείται καλά.
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.