ΦΙΛΕΡΙ

Καλλιεργείται στους νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας ενώ μια παραλλαγή του, το Μοσχοφίλερο συνιστάται για την οριοθετημένη περιοχή του Νομού Αρκαδίας, για την παραγωγή οίνων ονομασίας προέλευσης ανώτερης ποιότητας («Μαντινεία»).
Κωδικός: Fileri

Καλλιεργείται στους νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας ενώ μια παραλλαγή του, το Μοσχοφίλερο συνιστάται για την οριοθετημένη περιοχή του Νομού Αρκαδίας, για την παραγωγή οίνων ονομασίας

προέλευσης ανώτερης ποιότητας («Μαντινεία»).

Φύλλο μεγάλο, παχύ, κυκλικό, τρίλοβο.

Άνω επιφάνεια βαθυπράσινη, κάτω επιφάνεια καλυμμένη με βαμβακώδη χνοασμό, χρώματος καφέ.

Μισχικός κόλπος σχήματος V.

Σταφύλι μεγάλο, κυλινδροκωνικό, πτερυγωτό, πυκνό.

Ράγα μεγάλη σφαιρική, καλυμμένη με πυκνό στρώμα κέρινης ανθηρότητας.

Σάρκα μαλακή λευκή.

Ποικιλία ερυθρά, ζωηρή, παραγωγική.

Μορφώνεται σε κύπελλο και δέχεται κλάδεμα βραχύ (κεφαλή με τρεις οφθαλμούς).

Η καλλιεργητική συμπεριφορά της ποικιλίας εξαρτάται από τις εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής ανάλογα με τις οποίες παρουσιάζει ευαισθησία στον περονόσπορο και την ανθόρροια (σε πολύ

γόνιμα και δροσερά εδάφη).

Τα οινικά προϊόντα της ποικιλίας αυτής αμπέλου χαρακτηρίζονται από το λεπτό άρωμα και την ιδιάζουσα γεύση.

Έχουν αναφερθεί μερικές παραλλαγές της ποικιλίας που μάλλον πρόκειται για ξεχωριστές ποικιλίες. (Ξανθοφίλερο, Μυροφίλερο, Ασπροφίλερο (Φιλέρι Μενιδίου, Φιλέρι Αττικής).

Η πλήρης ωρίμανση των σταφυλιών επιτυγχάνεται κατά το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

Reviews

There are yet no reviews for this product.

Cart

 x 

Cart empty

Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.