ΡΟΔΙΤΗΣ

Η ποικιλία είναι γνωστή και με τα συνώνυμα Ρογδίτης, Ροδομούσι, Ροϊδίτης, Βιολεντό, Κοκκινάρα ενώ έχουν περιγραφεί και παραλλαγές της, η Τουρκοπούλα και η Αλεπού.
Συνιστάται η καλλιέργειά του στις περιοχές των νομών Μαγνησίας, Πατρών (οριοθετημένη περιοχή), Ηλείας, Μεσσηνίας.
Κωδικός: Roditis

Η ποικιλία είναι γνωστή και με τα συνώνυμα Ρογδίτης, Ροδομούσι, Ροϊδίτης, Βιολεντό, Κοκκινάρα ενώ έχουν περιγραφεί και παραλλαγές της, η Τουρκοπούλα και η Αλεπού.

Συνιστάται η καλλιέργειά του στις περιοχές των νομών Μαγνησίας, Πατρών (οριοθετημένη περιοχή), Ηλείας, Μεσσηνίας.

Φύλλο μεγάλο, τρίλοβο, τρίκολπο, σφηνοειδές με λεία και βαθυπράσινη την άνω επιφάνεια του ελάσματος.

Μισχικός κόλπος σχήματος U.

Σταφύλι μέτριο έως μεγάλο, κυλινδροκωνικό, μέτρια πυκνό.

Ράγα ωοειδής – σφαιρική μέτριου έως μεγάλου μεγέθους.

Επιδερμίδα μέτρια λεπτή με χαρακτηριστικό ρόδινο χρώμα.

Η σάρκα είναι λευκή, εύχυμη, μαλακή και ανάλογα με τον κλώνο και την περιοχή που καλλιεργείται τραγανή.

Έγχρωμη ποικιλία αμπέλου, παραγωγική.

Παλαιότερα τη χρησιμοποιούσαν και για επιτραπέζια (νωπή κατανάλωση).

Μορφώνεται σε κύπελλο και δέχεται κλάδεμα ελαφρά βραχύ (κεφαλή με 2 – 3 οφθαλμούς).

Είναι ευαίσθητη στον περονόσπορο, ενώ συχνά ανθορροεί.

Η περιεκτικότητα του γλεύκους σε σάκχαρα ανέρχεται στα 24 Brix περίπου και η οξύτητα σε 50/00περίπου, από το οποίο παράγονται οίνοι εκλεκτοί (ξηροί, ρόδινοι, λευκοί, ρετσίνα).

Η πλήρης ωρίμανση των σταφυλιών τοποθετείται στο δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Reviews

There are yet no reviews for this product.

Cart

 x 

Cart empty

Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.