ΚΑΡΥΔΟΛΙΑ (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ)

Η Καρυδολιά είναι ποικιλία ελιάς η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή μαύρων ή και πράσινων μαύρων κονσερβών καλής ποιότητας.
Φέρει και τις συνωνυμίες: Καρυδοράχατη, Κολυμπάδα, Κολυμπάτη, Απολυτή, Χαλκιδικής και Κωνική.
Κωδικός: Karidolia (Xalkidikis)

Η Καρυδολιά είναι ποικιλία ελιάς η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή μαύρων ή και πράσινων μαύρων κονσερβών καλής ποιότητας.

Φέρει και τις συνωνυμίες: Καρυδοράχατη, Κολυμπάδα, Κολυμπάτη, Απολυτή, Χαλκιδικής και Κωνική.

Καλλιεργείται κυρίως στο νομό Χαλκιδικής και σποραδικά στους νομούς Φωκίδας, Φθιώτιδας, Αττικής και Εύβοιας.

Αναπτύσσεται σε δένδρο ύψους 5 – 8 μέτρων.

Τα φύλλα της είναι ανοιχτοπράσινα, μήκους 6,94 εκατοστά και πλάτους 1,40 εκατοστά.

Ο καρπός έχει σχήμα κυλινδροκωνικό, με τη μια πλευρά ελαφρά κυρτωμένη και μέσο βάρος 0,7 γραμμάρια.

Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 6,6:1. Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι φθάνει στο 14 %.

Θεωρείται ποικιλία παραγωγική και ανεκτική στο ψύχος.

Ο καρπός της ωριµάζει από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο.

Reviews

There are yet no reviews for this product.

Cart

 x 

Cart empty

Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.