
Πρόκειται για μια παλιά ιαπωνική ποικιλία που είναι διασταύρωση μήλου και αχλαδιού.
Το επιστημονικό της όνομα είναι Pyrus Pyrifolia και είναι επίσης γνωστή με τα ονόματα Νάσι ή αλλιώς αχλαδόμηλο όπως λέγεται στη χώρα μας.
Από το αχλάδι έχει πάρει τη γλύκα και από το μήλο την εμφάνιση.
Ποικιλία με καρπούς μεσαίου μεγέθους και σχήματος σφαιρικό.
Το χρώμα του φλοιού τους είναι χάλκινο (καφετί-μπρονζέ) με λευκά στίγματα και της σάρκας τους λευκό.
Ο καρπός είναι νόστιμος, τραγανός, εξαιρετικά ζουμερός και καλής ποιότητας.
Διατηρείται για αρκετό διάστημα στο ψυγείο (7 – 8 μήνες).
Το δέντρο είναι ζωηρής ανάπτυξης και αρκετά παραγωγικό.
Είναι αυτογόνιμη ποικιλία και η περίοδος ωρίμανσης του καρπού είναι το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.