
Οι καρποί του γκρέϊπ φρουτ είναι μεγάλου μεγέθους, με τρυφερή πλούσια σε χυμό σάρκα, άσπερμη, η οποία ανάλογα με την ποικιλία μπορεί να είναι λευκή ή κόκκινη.
Ο φλοιός του είναι λείος, κίτρινου χρώματος.
Χρησιμοποιείται κυρίως για χυμοποίηση και μεταποίηση.
Δένδρο ζωηρό, μεγάλου μεγέθους πλαγιόκλαδο και ιδιαίτερα παραγωγικό.
Ευδοκιμεί καλύτερα σε ηλιόλουστες θέσεις και θερμές περιοχές.
Προτιμά έδαφος ελαφρύ, βαθύ, γόνιμο και με καλή στράγγιση.
Απαιτεί πολλά πλούσια καλοκαιρινά ποτίσματα εφόσον επιθυμούμε υψηλή παραγωγή.
Το κλάδεμά του συνίσταται να γίνεται την άνοιξη μετά το πέρας των παγετών και να είναι πολύ ελαφρύ.
Η περίοδος ωρίμανσης του καρπού είναι τον Δεκέμβριο.
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.