ΓΑΪΔΟΥΡΕΛΙΑ (ΙΣΠΑΝΙΚΗ)

Η Γαϊδουελιά είναι ποικιλία ελιάς η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και ημιώριμων κονσερβών μέτριας ποιότητας.
Φέρει και τις συνωνυμίες: Αδρόκαρπος, Δαμασκηνάτη, Κορομηλολιά, Ισπανική και Παλαμάρα.
Κωδικός: Gaidourelia (Ispaniki)

Η ΓαΪδουρελιά είναι ποικιλία ελιάς η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και ημιώριμων κονσερβών μέτριας ποιότητας.

Φέρει και τις συνωνυμίες: Αδρόκαρπος, Δαμασκηνάτη, Κορομηλολιά, Ισπανική και Παλαμάρα.

Απαντάται σποραδικά σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας.

Αναπτύσσεται σε δένδρο ύψους 5 – 6 μέτρων.

Τα φύλλα της είναι ανοιχτοπράσινα, μήκους 7,53 εκατοστά και πλάτους 1,30 εκατοστά.

Ο καρπός έχει σχήμα επίμηκες, με τη μια πλευρά κυρτωμένη, μέσο βάρος 10,5 γραμμάρια και μοιάζει με δαμάσκηνο.

Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 9,7:1.

Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι φθάνει στο 17 %.

Θεωρείται ποικιλία μετρίως παραγωγική και μικρής οικονομικής σημασίας.

Ο καρπός της ωριµάζει από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο.

Reviews

There are yet no reviews for this product.

Cart

 x 

Cart empty

Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.