
Η αρμπαρόριζα είναι ένα πολυετές, ποώδες, αειθαλές αρωματικό φυτό με έρπουσα ανάπτυξη.
Φυτεύεται σε κήπους και καλλιεργείται σε γλάστρες στα μπαλκόνια για καλλωπιστική χρήση.
Τα φύλλα της αρμπαρόριζας συλλέγονται και χρησιμοποιούνται για αρωματισμό σε γλυκά του κουταλιού, σε μαρμελάδες, σε παγωτά καθώς και σε λουκούμια.
Θεωρείται πως έχει εντομοαπωθητικές ιδιότητες, καθώς ανήκει στην κατηγορία των φυτών Citronella, των λεγόμενων και "αντικουνουπικών".
Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το γεράνι και διαθέτει φύλλα οδοντωτά που αναδίδουν ένα έντονο άρωμα όταν τα τρίβεις.
Η εποχή άνθισης της αρμπαρόριζας είναι την περίοδο Απριλίου – Μαΐου και σχηματίζει λουλούδια σε διάφορες αποχρώσεις του ροζ και του μωβ.
Αναπτύσσεται πολύ γρήγορα όταν βρεθεί σε ηλιόλουστες ή και ημισκιαζόμενες θέσεις.
Θέλει ελαφρύ αμμώδες έδαφος με καλή αποστράγγιση, καθώς οι ρίζες της δεν αντέχουν την υπερβολική υγρασία.
Δεν έχει ιδιαίτερες ανάγκες σε θρεπτικά στοιχεία και μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και σε άγονα εδάφη, ωστόσο κατά τη φύτευση καλό είναι να προσθέτουμε κομπόστ και κατάλληλο ειδικό φυτόχωμα.
Έχει μικρές απαιτήσεις σε πότισμα και είναι ανθεκτική στην έλλειψη νερού.
Σχετικά με τη λίπανσή της, δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική σε θρεπτικά στοιχεία.
Προσθέτουμε πλήρες λίπασμα κατά τις αρχές της άνοιξης, για να τονώσει την ανάπτυξη και την ανθοφορία της.
Είναι σχετικά ευαίσθητη στο ψύχος, γι’ αυτό άλλωστε την βλέπουμε κυρίως σε παράκτιες περιοχές όπου επικρατούν ήπιοι χειμώνες.
Οφέλη της αρμπαρόριζας:
Διατίθεται σε γλάστρα 2 λίτρων και σε γλαστράκι των 10,5 εκατοστών.
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.