
Μουστόμετρο ακαδημίας, κατάλληλο για την μέτρηση της περιεκτικότητας του μούστου σε ζάχαρη, καθώς και τον υπολογισμό του πιθανού αλκοολικού τίτλου του κρασιού.
Οδηγίες χρήσης:
Πότε ο μούστος έχει γίνει κρασί και μπορείτε να σφραγίσετε το βαρέλι:
Ο μούστος έχει γίνει κρασί όταν βυθίζοντας το μουστόμετρο σε αυτόν, μας δείχνει ότι οι βαθμοί Baume είναι μηδέν.
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα ζάχαρα έχουν μετατραπεί σε αλκοόλη και άρα μπορείτε να κλείσετε το κρασί σας για να το αφήσετε να ωριμάσει.
Το κρασί είναι έτοιμο για κλείσιμο όταν οι βαθμοί Baume είναι μηδέν (μπορεί να πάρει αρκετό καιρό).
Γι' αυτό θα πρέπει να μετράτε τακτικά το μούστο ώστε να δείτε πότε θα φτάσει αυτή η ώρα.
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.