ΣΙΝΑΠΙ ΜΑΥΡΟ

12,00 €
Μεσοπρώιμη ποικιλία σιναπιού συγκομιδής 50 - 60 ημερών από τη σπορά.
Διατίθεται σε χάρτινη συσκευασία του 1 Kg, αλλά και σε ερασιτεχνική συσκευασία των 20 gr.
Κωδικός: Sinapi mauro

Μεσοπρώιμη ποικιλία σιναπιού συγκομιδής 50 - 60 ημερών από τη σπορά.

Είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο, μονοετές, ποώδες φυτό που ανήκει στην τάξη των Καππαρωδών και στην οικογένεια των Σταυρανθών/Κραμβοειδών.

Τα φύλλα που παράγονται είναι όρθια, λεπτά, σχήματος οβάλ και χρώματος πράσινο.

Έχει αρκετές θεραπευτικές ιδιότητες, οι οποίες βρίσκονται συγκεντρωμένες στους σπόρους του φυτού.

Η προτεινόμενη ποσότητα σπόρου ανά στρέμμα είναι από 0,5 - 2 Kg.

Ιδανική ποικιλία για φθινοπωρινή και χειμωνιάτικη καλλιέργεια.

Διατίθεται σε χάρτινη συσκευασία του 1 Kg, αλλά και σε ερασιτεχνική συσκευασία των 20 gr.

Οφέλη του σιναπιού:

  • Έχει διουρητικές ιδιότητες και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιπτώσεις χρόνιας δυσκοιλιότητας.
  • Ακόμα οι γαργάρες με σινάπι βοηθούν τις ερεθισμένες αμυγδαλές όπως επίσης σε περιπτώσεις έντονου βήχα ή και λαρυγγίτιδας.
  • Οι σπόροι από μαύρο σινάπι έχουν τονωτικές ιδιότητες, βοηθούν στην καταπολέμηση του πυρετού και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί ως λοσιόν, κομπρέσα ή κατάπλασμα για την αντιμετώπιση μολύνσεων και φλεγμονών.
  • Επίσης βοηθούν στην αντιμετώπιση νευραλγιών και των ρευματισμών.
  • Οι σπόροι από μαύρο σινάπι χρησιμοποιούνται ακόμα για την καταπολέμηση μιας σειράς από διάφορους πόνους όπως πόνους στην πλάτη, πονόδοντους, ζαλάδες, πόνους στη μέση και έχει αναφερθεί ότι βοηθούν σε περιπτώσεις άσθματος.
  • Το σινάπι αποτελεί βασικό συστατικό της μουστάρδας και χρησιμοποιείται επίσης ως αλεύρι, λάδι και πίνεται και σαν αφέψημα.
  • Ακόμα από το σινάπι παράγεται και αιθέριο έλαιο.

Reviews

There are yet no reviews for this product.

Cart

 x 

Cart empty

Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.