
Το ρεβίθι είναι μονοετές, ποώδες, αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό το οποίο ανήκει στην υποοικογένεια των ψυχανθών.
Δύσκολα ξεπερνά τα 60 εκατοστά καλλιεργείται για τα σπόρια του τα ρεβίθια και ως κτηνοτροφή.
Τα φύλλα του είναι πτερωτά, σύνθετα και έχουν πολλά μικρότερα φυλλάρια στρογγυλά, ανοιχτοπράσινα με μικροσκοπικά δόντια στις άκρες.
Τα άνθη του είναι μικρά, λευκού κόκκινου ή ροζ χρώματος και φύονται στις μασχάλες των κλαδιών ανά ένα.
Οι καρποί είναι πεπλατυσμένοι στα πλάγια και κάθε ένας από αυτούς περιέχει 1 - 2 σπόρια, τα γνωστά ρεβίθια.
Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στην ξηρασία και αποδίδει καλά σε φτωχά εδάφη χωρίς ιδιαίτερες περιποιήσεις.
Οι αποστάσεις φύτευσης είναι 30 - 60 cm μεταξύ των γραμμών και 10 -15 cm μεταξύ των φυτών της γραμμής.
Το βάθος φύτευσης του σπόρου είναι από 4 - 5 εκατοστά.
Η προτεινόμενη ποσότητα σπόρου ανά στρέμμα είναι από 18 - 20 Kg.
Η μέση απόδοση του φυτού ανά στρέμμα είναι από 1 - 2 τόνους.
Τα ρεβίθια καταναλώνονται βραστά ή μαγειρευτά ως όσπρια, καβουρντισμένα ως ξηροί καρποί (τα γνωστά στραγάλια), γίνονται θρεπτικά άλευρα και μετά από επεξεργασία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο του καφέ.
Είναι πλούσια σε φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο καθώς και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C.
Η συγκομιδή του γίνεται 100 - 120 ημέρες από τη σπορά.
Ιδανική ποικιλία για καλλιέργεια την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.
Διατίθεται σε σάκο των 25 Kg, αλλά δύναται να πωληθεί και με το κιλό.
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.