ΕΜ είναι τα αρχικά γράμματα των λέξεων Ενεργοί Μικροοργανισμοί.
Είναι μια σύνθετη καλλιέργεια από χρήσιμους φυσικούς μικροοργανισμούς.
Οι μικροοργανισμοί βρίσκονται παντού, έχουν μέγεθος 0,1 mm και δεν είναι ορατοί με το μάτι, αλλά με μικροσκόπιο.
Υπάρχουν τριών ειδών μικροοργανισμοί:
Στο τέλος της δεκαετίας του 1970, ο Dr. Teruo Higa, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ριουκίου της Οκινάβα (Ιαπωνία), εφάρμοσε την τεχνολογία των ενεργών μικροοργανισμών (ΕΜ).
Πρόκειται για μια σύνθετη καλλιέργεια από χρήσιμους φυσικούς μικροοργανισμούς.
Στο αυθεντικό παρασκεύασμα του συνυπάρχουν περισσότεροι από 80 διαφορετικοί μικροοργανισμοί. Αυτοί αποτελούνται από τρεις βασικές ομάδες: Μαγιά, βακτήρια γαλακτικού οξέος , βακτήρια φωτοσύνθεσης.
Εφαρμόζοντας τους ΕΜ, δημιουργούμε ένα περιβάλλον στο οποίο επικρατούν οι ωφέλιμοι – αναγεννητικοί μικροοργανισμοί με αποτέλεσμα να συντάσσονται μαζί τους και οι ουδέτεροι, λόγω της τάσης τους να ακολουθούν αυτούς που επικρατούν (αρχή της επικράτησης) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να δουλεύει εποικοδομητικά το 90 % του συνόλου των μικροοργανισμών στο συγκεκριμένο περιβάλλον.
Μέσω δε της Αρχής της Ζύμωσης παράγονται βιοενεργά συστατικά, βιταμίνες, ενζυμα, φυσικά αντιβιοτικά, και αντιοξειδωτικά.
Δημιουργούν με άλλα λόγια συνθήκες ιδανικών επιπέδων παραγωγής στη φυτική και ζωική παραγωγή, μειώνοντας τις ασθένειες και βοηθώντας να ευδοκιμούν τα φυτά και τα ζώα και να παράγονται προϊόντα αρίστης ποιότητας μειώνοντας δραστικά τη χρήση αντιβιοτικών, λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.
Οι χρήσεις των ΕΜ είναι κυριολεκτικά άπειρες. Όπως αναφέρει ο εφευρέτης τους Δρ Τερούο Χίγκα μόνο η ανθρώπινη φαντασία μπορεί να τις περιορίσει.
Οι συνηθισμένες χρήσεις εκτός από τη γεωργία και την κτηνοτροφία, είναι η καθαριότητα σε ένα νοικοκυριό, η προσωπική μας υγιεινή, η μελισσοκομεία, η βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος, κ.α.
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.