
Ποικιλία με καρπούς μετρίου – μεγάλου μεγέθους και χρώματος πράσινο που κατά την ωρίμανση γίνονται κίτρινο.
Οι καρποί της έχουν λευκόχρωμη σάρκα, ελαφρώς όξινη αλλά ευχάριστη γεύση και είναι αρκετά χυμώδεις.
Χρησιμοποιούνται κυρίως για βιομηχανική επεξεργασία (κομπόστες – χυμοποίηση) αλλά και για νωπή κατανάλωση.
Το δέντρο της ποικιλίας αυτής είναι μέτριας ζωηρότητας και υψηλής παραγωγικότητας.
Παρουσιάζει προβλήματα καρπόπτωσης.
Καλοί επικονιαστές της είναι οι ποικιλίες Αμπάτε Φέτελ (Abate Fetel), Κόσια (Coscia), Πάσα Κρασάνα (Passa Crassana) και Χάιλαντ (Highland).
Η περίοδος ωρίμανσης του καρπού είναι το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.