.jpg)
Η ΓαΪδουρελιά είναι ποικιλία ελιάς η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και ημιώριμων κονσερβών μέτριας ποιότητας.
Φέρει και τις συνωνυμίες: Αδρόκαρπος, Δαμασκηνάτη, Κορομηλολιά, Ισπανική και Παλαμάρα.
Απαντάται σποραδικά σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας.
Αναπτύσσεται σε δένδρο ύψους 5 – 6 μέτρων.
Τα φύλλα της είναι ανοιχτοπράσινα, μήκους 7,53 εκατοστά και πλάτους 1,30 εκατοστά.
Ο καρπός έχει σχήμα επίμηκες, με τη μια πλευρά κυρτωμένη, μέσο βάρος 10,5 γραμμάρια και μοιάζει με δαμάσκηνο.
Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 9,7:1.
Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι φθάνει στο 17 %.
Θεωρείται ποικιλία μετρίως παραγωγική και μικρής οικονομικής σημασίας.
Ο καρπός της ωριµάζει από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο.
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.