
Φάκελος με βολβούς από γλαδιόλες ανάμεικτες 10 τεμαχίων σε διάφορα χρώματα.
Είναι ένα βολβοειδές λουλούδι που φυτεύεται την άνοιξη και ανθίζει το καλοκαίρι.
Ξεχωρίζει για τα σπαθοειδή, μυτερά φύλλα της, πράσινου χρώματος, και για τα εντυπωσιακά άνθη της, διατεταγμένα κατά μήκος σε ανθοφόρο βλαστό που σε ορισμένες ποικιλίες ξεπερνά και το ένα μέτρο.
Τα φυτά της φυτρώνουν από έναν κονδυλόμορφο βολβό που ονομάζεται κορμός και σχηματίζουν τον ανθοφόρο βλαστό.
Ανθίζει όλη την περίοδο του καλοκαιριού, ξεκινώντας 12 – 13 εβδομάδες μετά τη φύτευση των βολβών.
Για να εξασφαλίζουμε πλούσια παρατεταμένη διάρκεια ανθοφορίας, μπορούμε να φυτεύσουμε διαδοχικά τους βολβούς μας μέσα στην άνοιξη.
Επιλέγουμε ελαφρά, στραγγερά, πλούσια και βαθιά εδάφη για την φύτευση της, καθώς χρειάζεται κατάλληλο υπόστρωμα για να αναπτυχθεί και να ανθοφορήσει.
Εξασφαλίζουμε καλή κατεργασία του εδάφους και ενσωματώνουμε οργανική ουσία με καλοχωνεμένη κοπριά, κομπόστ ή μαύρη τύρφη.
Αν φυτέψουμε τους βολβούς της σε γλάστρες, επιλέγουμε φυτόχωμα γενικής χρήσης και ελαφρόπετρα κυρίως για το δάπεδο της γλάστρας για να εξασφαλίζει καλή αποστράγγιση.
Φυτεύουμε σε ηλιόλουστες θέσεις, προφυλαγμένες από δυνατούς ανέμους.
Φυτεύουμε τους βολβούς της σε βάθος ανάλογα με τη διάμετρο των βολβών, συνήθως 10 – 15 εκατοστά.
Ένας εμπειρικός κανόνας καθορίζει τη διάνοιξη λάκκου φύτευσης σε διάμετρο και βάθος τριπλάσια της διαμέτρου του βολβού.
Φυτεύουμε σε “σαμαράκια”, δηλαδή υπερυψωμένα λοφάκια χώματος στο έδαφος, για να εξασφαλίσουμε καλύτερη αποστράγγιση και πρωίμιση της ανθοφορίας καθώς το χώμα στα “σαμαράκια” θερμαίνεται ταχύτερα και προχωρά γρηγορότερα η ανάπτυξη.
Αποφεύγουμε τη φύτευση κοντά σε άλλα φυτά, θάμνους και δέντρα και αφαιρούμε τυχόν ζιζάνια καθώς ο ανταγωνισμός με ρίζες άλλων φυτών δεν εξασφαλίζει την καλύτερη ανάπτυξη και ανθοφορία.
Αποφεύγουμε το πότισμα της κατά τη φύτευση αν υπάρχει μια σχετική εδαφική υγρασία, καθώς επιθυμούμε οι ρίζες του φυτού να προχωρήσουν βαθύτερα και όχι επιφανειακά.
Ξεκινάμε το πότισμα όταν εμφανιστούν τα πρώτα 2 – 3 φύλλα και επαναλαμβάνουμε μια φορά την εβδομάδα ενώ τους θερμούς μήνες (Ιούλιο – Αύγουστο), δυο φορές την εβδομάδα.
Σχετικά με τις ανάγκες της σε λίπασμα, προσθέτουμε 1 κουταλιά του γλυκού πλήρους λιπάσματος σε κάθε γλαδιόλα όταν εκπτυχθούν 2 – 3 φύλλα και επαναλαμβάνουμε κάθε μήνα.
Φυτεύεται την άνοιξη, αφού έχουν περάσει οι παγωνιές του χειμώνα.
Διατίθενται σε φάκελο με διάφορα χρώματα.
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 46371122000.